Yoga Pentru O Sarcină Zen

Sesiuni de yoga pentru mămici cu burtici fericite

Sarcina, o călătorie individuală

Sarcina este o călătorie individuală și diferă de la o persoană la alta. Unele dintre viitoarele mame au simptome de greață, altele amețeli, unele sunt obosite și altele au puține simptome spre deloc. 
 
Starea emoțională diferă de contextul de viață și tipul de personalitate. Unele mămici pot fi speriate pentru că nu și-au propus să rămână însărcinate astfel au fost luate prin surprindere de cele două liniuțe de pe testul de sarcină. Iar alte mame sunt în al noulea cer pentru că încearcă să rămână însărcinate de ani de zile și în sfârșit testul de sarcina a ieșit pozitiv. 
 
Dar iată-ne într-un punct important din viața unei femei, fie că ne-am propus sau nu, SARCINA. Am aflat vestea cea mare și acum ce facem?
 
Primul pas este monitorizarea de către un medicul ginecolog și apoi pasul doi este informarea. Se găsesc informații despre sarcină pe Google, Youtube, Facebook etc. Eu am preferat să achizitionez programul BebeBunVenit ca să fiu cât mai sigură de veridicitatea informațiilor și astfel am început să dorm liniștită după prima săptămâna de la aflarea veștii despre sarcina. 
 

Modificările corpului

Atunci când ești gravidă, corpul se modifică.  Astfel corpul nostru se transformă într-o mică făbricuță ce lucrează intens ca să aducă pe lume o ființă umană.
 
Lucruri pe care înainte le făceai cu ușurință ar putea să pară că te pun la mare încercare pe parcursul celor nouă luni. Schimbările din corp apar și ca urmare a creșterii hormonilor specifici sarcinii: estrogen, progesteron, prolactină, relaxina și oxitocina.
 
Din foarte multe puncte de vedere, sarcina este o perioada minunatata și miraculoasă a vieții noastre, cu atât mai mult cu cât corpul pregătește mediul ideal pentru făt prin transformări interioare complexe.
 
Acomodarea la transformările fizice și emoționale, echilibrarea interacțiunilor hormonale și jonglarea cu responsabilitățile zilnice contribuie la o creștere semnificativă a nivelului de stres.
 

Cultivarea sentimentului de calm

Yoga îți poate aduce un echilibru în schimbările hormonale și îți poate ajuta corpul să se adapteze mai ușor la aceste schimbări. Pe măsură ce corpul tău crește ca să facă loc bebelușului, posturile de yoga te pot ajuta să te simți mai puternică și mai puțin greoaie.
 
Respirația profundă te eliberează de neliniște, de stres și de încordare și te pregătește pentru respirația din timpul travaliului. Sarcina poate fi o perioadă solicitantă din punct de vedere emoțional și fizic, iar yoga s-a dovedit a fi benefică femeilor însărcinate. Yoga prenatală este o metodă minunată de pregătire pentru naștere și nu numai.

O altă componentă a practicii yoga este meditația, ce ajută la calmarea sistemului nervos.
 
În timpul sarcinii e posibil că orice viitoare mama să fie copleșită de tot felul de gânduri și griji. Pentru a transformă gândurile negative în gânduri pozitive ne vom folosi de mantre. Acestea sunt afirmații motivaționale care ne ajută să ne concentrăm pe efecte sau emoții pozitive. Astfel ne vom concentra săptămânal pe câte o mantra ce ne va ajută să corectăm gândurile negative și ne va aduce o energie care ne va face să ne simțim mult mai bine.
 


Ce îți propun eu, care este soluția mea pentru tine?

Yoga Pentru o Sarcină Zen

Te invit într-un curs de yoga pentru femeile gravide  în care vom cultiva pacea și echilibru prin posturi de yoga pentru gravide ce ne ajută în eliberarea stresului, exerciții de respirație conștientă și practica meditației.

Te invit într-un program în care vom practica yoga de două ori pe săptămână, în fiecare Luni și Miercuri de la ora 19:00-20:00 online live in Zoom. În cazul în care nu vei putea participa live, vei primi înregistrarea din Zoom.

Pe lângă sesiunile de yoga am creat un grup privat pe WhatsApp în care voi răspunde la toate întrebările și curiozitățile participantelor din acest program. 

Dacă nu ai mai practicat yoga cu mine îți las un link cu înregistrarea sesiunii demo de Yoga Pentru O Sarcină Zen:  https://www.youtube.com/watch?v=arTdlolg7pc&t=48s

Instrumente de lucru:

 • Yoga, Pranayama, Meditatie
 • Exerciții Kegel
 • Carduri cu mesaje
 • Afirmații pozitive
 • Exerciții dezvoltare personală
 • Sesiune consiliere dezvoltare personală
 • Suporturi de curs

Ce trebuie să pregătești pentru cursul de yoga?

 1. Acordul medicului ginecolog pentru practica yoga.
 2. Haine lejere.
 3. Saltea de yoga.
 4. Cuburi de yoga (2 buc).
 5. Curea de yoga sau eșarfă.
 6. Pernă și păturică pentru partea de relaxare.
 7. Laptop sau telefon pentru conectarea online în Zoom.
 8. Aerisește spațiul.
 9. Muzică de relaxare în fundal. 
 10. Deschidere, entuziasm și voie bună sau poți veni așa cum ești tu.
STRUCTURA CURSULUI
 
 
 
 
Tema 1Respirația conștientă
Yoga și exerciții de respirație pentru gravide
 
 
Tema 2:  eliberez de stres
Yoga pentru eliberarea stresului
Tehnici de relaxare și eliberarea stresului
 
 
Tema 3:  conectez cu bebele
Yoga pentru conectarea cu pântecul
Exercițiu dezvoltare personală – Scrisoare către bebeluș
 
 
Tema 4: Îmi ascult corpul
Yoga pentru un corp sănătos
Exerciții dezvoltare personală – Relația cu corpul
 
Tema 5Coloana mea este fericită
Yoga pentru durerile de spate
 
 
Tema 6Îmi deschid inima
Yoga pentru deschiderea umerilor și a inimii
Exercițiu dezvoltare personală – Relația de acceptare cu mine însămi
 
 
Tema 7: Las trecutul în spate
Yoga pentru deschiderea șoldurilor
Exercițiu dezvoltare personală – Iertarea de sine
 
 
Tema 8: Am încredere în corpul meu
Yoga pentru zona pelvină
 
 
Tema 9: Nervul sciatic
Yoga pentru nervul sciatic

 

 1 sesiune de yoga 45 lei

5 sesiuni de yoga 200 lei (40 lei/sesiune)

10 sesiuni de yoga 350 lei (35 lei/sesiune)

 

 

 

"Să facem din sarcină o ocazie în care apreciem corpurile noastre feminine" Marete Leonhardt Lupa
Despre Adela Spulber

Numele meu este Adela și practic yoga de 8 ani de zile. M-am certificat ca profesoara de yoga (200TTC) în luna Mai 2017 la School Yoga Institute în Bali. 

Sunt studentă la Psihologie în anul III iar din vara anului 2022 am devenit consilier dezvoltare personală pentru a lucra în sesiuni 1:1 cu persoanele ce își doresc să facă schimbări sau îmbunătățiri în viața lor. 

De-a lungul timpului am organizat workshopuri și retreaturi de yoga în care am adus împreună pasiunea mea pentru psihologie și yoga.

Povestea mea cu sarcina este reprezentată de un carusel de emoții. După 9 luni de zile în care am încercat să rămân însărcinată pe cale naturală am trecut și la analizele amănunțite. Astfel am aflat că trompele uterine sunt înfundate și rezerva ovariană este cam goală. 

A fost un moment dureros pentru mine în care am stat din nou de mâna cu suferința dar pe care l-am depășit susținută de cei din jur și concentrându-mă pe soluția care îmi era la îndemână: laparoscopie pentru desfundarea trompelor și procedura FIV pentru a rămâne însărcinată. 

Cu această ocazie am aflat și multe povești de viață a femeilor care au trecut prin procedura FIV. Povești diferite, individuale, unice ce mi-au dat forță și curaj să am încredere în această opțiune.

Ultima parte a poveștii mele este una cu final fericit. Pentru mine procedura FIV a fost ușoară, fără reacții ciudate din partea corpului meu iar sarcina s-a prins din prima. 

Momentan sarcina vine către mine cu simptome ușoare și cu o mare dorința de a mă bucură din plin de această călătorie complet nouă pentru mine. Ce BENEFICII obții de pe urma programului?

Iată cele mai importante beneficii pe care le ai dacă decizi să participi la acest curs.

Sunt rezultate concrete pe care poți să le atingi cu răbdare și consecvență:

Pentru cine este acest curs?

” O intenție puternică, un corp relaxat și o minte deschisă sunt principalele ingrediente pentru o sarcină activă” Janet Balaskas

 • Pentru femeile gravide ce primesc acordul medicului să practice yoga.
 • Pentru femeile gravide ce nu au mai practicat yoga până acum dar li s-a recomandat de către medic mișcarea ușoară în sarcină.
 • Pentru femeile gravide ce își doresc o sarcină conștientă de care să se bucure din plin. 
 • Pentru femeile gravide ce își doresc să se elibereze de stres.
 • Pentru femeile gravide ce își doresc să aducă mai multă mobilitate și flexbilitate corpului.
 • Pentru femeile gravide ce își doresc să simt o conexiune mai profundă cu bebele din pântecul lor. 
 • Pentru femeile gravide ce își doresc să fie mai calme, echilibrate și centrate emoțional.

Înscrierile sunt posibile doar până la expirarea cronometrului

 1 sesiune de yoga 45 lei

5 sesiuni de yoga 200 lei (40 lei/sesiune)

10 sesiuni de yoga 350 lei (35 lei/sesiune)

Contact

Dacă ai întrebări sau ai nevoie de informații pe care nu le-ai găsit pe această pagină, te invit să mă contactezi. O să te ajut cu mare plăcere.